Startsidan

Filmtopplistor:
Kassasuccér
Högst betyg
Prisvinnare
Skådespelare
Skådespelerskor
Regissörer
DVD-toppen

Övrigt:
Böcker
Filmmusik
Officiella sidor
Posters
Quiz
Quote
Trivia
Länkvänner
Bannerbyte
Länkar


Kontakt


För att se svaren på Quiz och Quote så klicka på >>Svar<<.

 

Trivia / Filmfakta

Orkar du inte surfa runt på Toppfilm och leta efter de olika Trivia så hittar du alla på den här sidan. Här finns även ett gäng nya för er som har hittat hit.

Visste du att....


Vet du hur du hittar de gömda Easter Eggen på de förlängda DVD'erna Gömt på första filmen är MTV's version av Elronds råd och gömt på den andra finns Gollums tacktal på MTV Movie Awards. Vill du hitta dom så läs här... Vill du veta mer om Easter Eggs så läs här...
Ett av de mest udda filmpriser som delas ut på MTV Movie Awards är priset för bästa kyss. Några vinnare: 2003: Spider-Man - Tobey Maguire & Kirsten Dunst. 2002: American Pie 2 - Jason Biggs & Seann William Scott. 2001: Save the Last Dance - Julia Stiles & Sean Patrick Thomas. 2000: Cruel Intentions - Sarah Michelle Gellar & Selma Blair.
Drinken Vanilla Sky lanserades på galapremiären för filmen med samma namn. Receptet finns på cocktailguiden.
Gene Hackman va påtänkt för rollen som President Franklin Delano Roosevelt i Pearl Harbor. När han tackade nej gick rollen till Jon Voight
Originalslutet på Men in Black II hade en scen där World Trade Center-tornen öppnas och släpper ut en svärm med UFO'n. Det slutet ändrades efter attacken.
Casper Van Dien (Johnny) bröt armen under inspelningen av Starship Troopers. Det hände vid inspelningen av en stuntscen när han hoppade av en "tanker bug".
Robert De Niro provfilmade för både rollen som Sonny och Michael Corleone i Gudfadern. Coppola tyckte att han inte passade som Sonny och han hade redan bestämt sig för Al Pacino som Michael.
Mycket av den HTML-kod som visas i början på AntiTrust är hämtad från IMDb.
Orlando Bloom har en tatuering på höger vad förställande en nia skriven på alvspråk. Han skaffade den under inspelning av Sagan om Ringen. Under inspelningen av Pirates of the Caribbean var den tvungen att täckas över.

Den första Oscars-galan gick av stapeln den 16:e maj 1929. Biljettpriset var då $10?

Oscars-statyetterna under andra världskriget tillverkades av gips för att spara metall?

Steven Spielberg egentligen ville ha Tom Selleck i rollen som Indiana Jones?

Det kommer en "Extended Edition" av "Sagan om Ringen: Härskarringen" på DVD i november? 30 minuter extrascener, 3 kommentarer och 6 timmar extramaterial m.m. utlovas.

Steven Spielberg egentligen ville ha Ewan McGregor i rollen som Gigolo Joe i A.I. - Artificiell Intelligens, men han var upptagen med att filma Star Wars: Episod 2?

Titanic hittills har dragit i in över 19.6 miljarder (19.600.000.000) kronor världen över.

Det deltog 300.000 statister när begravningsscenen i Gandhi skulle spelas in.
Matt Damon egentligen va tänkt i rollen som Colin Farrell i Minority Report.
Innan man började filma The Matrix så spenderade skådespelarna fyra månader på att lära sig fightscenerna.
Richard Harris bara gick med på att spela Albus Dumbledore i Harry Potter efter det att hans 11 år gamla barnbarn hotade med att aldrig prata med honom om han inte gjorde det.
Lamporna till biografernas filmprojektorer kostar mellan 5000 och 10000 kronor styck.
Matt Damon trycker in siffrorna "1138" när han åker hiss i filmen Ocean's Eleven. George Lucas första film hette THX 1138.
I Top Secret! så spelas scenen då Hillary och Nick besöker den svenska bokhandeln upp baklänges för att få det att låta som det svenska språket.
Ordet fuck förekommer 271 gånger i filmen Pulp Fiction från 1994?

Will Smith

Även Will Smith har en egen sida på nätet. Här kan du hitta nyheter, filmer, fake omega hans biografi, information om hans filmer och musik, trailers, wallpapers och mycket mer.


Quote
Vem sa detta och i vilken film? "The world doesn't just disappear when you close your eyes, does it?"

>>Svar<<


Quote
Vem sa detta och i vilken film? "It was something your wife said while we were in replica watches bed together. She said we had the same build. From the waist up I imagine."

>>Svar<<



Quiz
Vilken film blev Bob Guccione känd för att ha klippt in chanel replica sale sexscener i?

>>Svar<<



Quiz
Vilka tre skådespelare var tillfrågade av Spielberg för att spela rollen som Roy Neary i Närkontakt av tredje Graden innan den gick till Richard Dreyfuss?

>>Svar<<


Rösta för min softa sida!