Startsidan

Filmtopplistor:
Kassasuccér
Högst betyg
Prisvinnare
Skådespelare
Skådespelerskor
Regissörer
DVD-toppen

Övrigt:
Böcker
Filmmusik
Officiella sidor
Posters
Quiz
Quote
Trivia
Länkvänner
Bannerbyte
Länkar


Kontakt

För att se svaren på Quiz och Quote så klicka på >>Svar<<.

WMC:
Basics
Musik
Bilder
Film - DVD, AVI

WMC-länkar
Windows Media Center (WMC)

Med Windows Media Center som finns inbyggt i Windows 7 och Windows Vista får du på ett snyggt sätt tillgång till all din musik, dina bilder och dina filmer. Har du ett TV-kort i datorn kan du även se och spela in TV-program.


Musik
För att lyssna på musik i WMC så pekar du bara ut katalogen på datorn eller på din nätverksdisk (NAS) där den ligger så sköter WMC om resten. Saknas omslag eller låtinformation så hämtar WMC hem den via internet. Du kan även direkt i WMC skapa spellistor och ge betyg på låtarna. Läs mer om Musik...

Bilder
Precis som med Musik så pekar du bara ut katalogen på datorn eller på din nätverksdisk (NAS) där bilderna ligger så sköter WMC om resten. Det är även lätt att skapa bildspel med valfria bilder och med musik i bakgrunden. Läs mer om bilder...

TV
Om du har ett TV-kort i datorn så kan du förstås se på TV eller spela in TV-program i WMC. Med EPG'n (Electronic Program Guide) kan du se vilka program som går och även läsa vad dom handlar om. Vill du spela in ett program eller en serie så är det bara att klicka på det programmet.

Film
Om du har filmer lagrade på din hårddisk eller din NAS så kan du enkelt se dom med WMC. Två program som hjälper dig är Media Browser och My Movies. Läs mer om film...

WMC-Länkar
På länksidan har vi samlat alla viktiga länkar du behöver för att få ut det mesta möjliga av WMC. Du hittar länkar till program du behöver, guider, forum och mycket mer. Besök länksidan...

Mycket mer

Det kommer hela tiden nya insticksprogram till WMC. T.ex. kan du få vädret där du bor, se på internetfilmer via t.ex. YouTube, se de senaste trailerna för nya filmer, spela in eller se TV från en annan dator via Internet eller lyssna på Internetradio.

Om du har en dator med Windows 7 eller Vista och inte ännu provat den "gröna knappen" så gör det. Du kommer inte att bli besviken!

Läs mer om Media Center:
Basics
Musik
Bilder
Film - DVD, AVI, MKV, ...
Länkar

James Bond

För att hedra 40-årsjubilet av James Bond så innehåller filmen "Die Another Day" små hemliga referenser till alla tidigare Bond-filmer. Vill du veta vilka?


Quote
Vem sa detta och i vilken film? "I'm just a simple man, trying to make my way in the universe."

>>Svar<<Quote
Vem sa detta och i vilken film? "How extravagant you are, throwing away women like that. Some day they may be scarce."

>>Svar<<


Quote
Vem sa detta och i vilken film? "I may be a drape, but I love your granddaughter. And if that's a crime, I'll stand convicted, ma'am."

>>Svar<<


Filmen "A Beautiful Mind" vann både en Oscar och en Golden Globe för bästa film år 2002. I rollerna ser vi Russell Crowe, Ed Harris och Jennifer Connelly. Connely vann en Oscar för bästa kvinnliga biroll och Ron Howard vann en för bästa regi. Även manuset av Akiva Goldsman belönades.

Quiz
Kevin Spacey har vunnit två Oscars. För vilka filmer?

>>Svar<<


Trivia
Visste du att ordet fuck förekommer 271 gånger i filmen Pulp Fiction från 1994?

Trivia
Visste du att "Casper Van Dien (Johnny) bröt armen under inspelningen av Starship Troopers. Det hände vid inspelningen av en stuntscen när han hoppade av en "tanker bug".

Quote
Vem sa detta och i vilken film?
"Remember those posters that said, "Today is the first day of the rest of your life"? Well, that's true of every day but one --- the day you die."

>>Svar<<


Quote
Vem sa detta och i vilken film?
"Suck my fat one you cheap dime store hood"

>>Svar<<


Quote
Vem sa detta och i vilken film?
"You're gonna be a great writer someday, Gordie. You might even write about us guys if you ever get hard-up for material."

>>Svar<<