Startsidan

Filmtopplistor:
Kassasuccér
Högst betyg
Prisvinnare
Skådespelare
Skådespelerskor
Regissörer
DVD-toppen

Övrigt:
Böcker
Filmmusik
Officiella sidor
Posters
Quiz
Quote
Trivia
Länkvänner
Bannerbyte
Länkar


Kontakt

För att se svaren på Quiz och Quote så klicka på >>Svar<<.

WMC:
Basics
Musik
Bilder
Film - DVD, AVI

WMC-länkar

 
 
Windows Media Center (WMC) - DVD, AVI, ...

Windows 7 har en inbyggd spelare för DVD-skivor så det är bara att stoppa i skivan så börjar filmen spela. Har du många filmer på hårdisk eller på en NAS så finns det flera väldigt bra program som kan hjälpa dig att få kontroll på filmsamlingen.


DVD, AVI, MKV, ...
Har du sparat dina köpta filmer på hårddisk eller NAS och vill få den bästa upplevlesen så rekommenderas att du installerar ett tillägg till WMC. Två bra exempel är My Movies och Media Browser. Om du hellre ser på Blu-ray så kan programmen försås även hålla ordning på dom. För Blu-ray krävs dock lite mer än bara WMC och om det kan du snart läsa på Toppfilms kommande sida om WMC och Blu-ray.

My Movies
My Movies är gratis och kan på ett enklet sätt hålla koll på vilka filmer du har har i bokhyllan eller på hårddisken. Gränsnittet är snyggt och du kan välja hur dina filmer som skall presenteras. Med My Movies följer programmet Collection Management som du använder för att hantera din samling av filmer. Med Collection Manager anger du ut exakt vilka filmer det är du har, var dom ligger och är du noga så fungerar det väldigt bra. Det mesta går automatiskt och med Collection Management kan du få det exakt som du vill.

Media Browser
Media Browser är också gratis men till skillnad mot My Movies så är det automatisk. Det du måste göra är att döpa katalogerna där filmerna ligger till samma namn som filmen har. Det kan låta enkelt men döper du inte katalogerna/filmerna rätt så hittar inte Media Browser dom. Om du inte vill döpa katalogerna rätt så finns det dock flera program som hjälper dig att hålla koll på din samling (läs mer nedan...). Vill du även få ordning på TV-serier du sparat så är det Media Browser du ska satsa på. My Movies är tyvärr än så länge ganska usel på att hantera dom.

Vilket program du ska välja
Båda programmen är gratis så vilket du ska välja är upp till dig. My Movies kräver lite mer ork men om du anstränger dig kan det bli riktigt bra. Media Browser fungerar direkt men kräver att du döper katalogerna som filmerna ligger i till samma namn som filmen eller TV-serien. Alternativt att du kör ett extra program för att hantera din samling (läs mer nedan... ). En sak att notera är att My Movies är usel på TV-serier medans Media Browser hanterar dom lika bra som film. Det finns inget hinder för att ha båda installerade så ett förslag är att testa båda.

Hålla ordning på filmsamlingen
Med My Movies följer Collection Management med vilken du hanterar din filmsamling. Använder du Media Browser kan det finnas ett behov att hantera dina filmer och TV-serier utanför WMC. Det finns flera program som hjälper dig hålla ordning på din filmsamling. Ett exempel är Media Center Master.

Läs mer om Media Center:
Basics
Musik
Bilder
Film - DVD, AVI, MKV, ...
Länkar

Quote
Vem sa detta och i vilken film? "Control, control, you must learn control!
>>Svar<<Quote
Vem sa detta och i vilken film? "There were times when we would look at each other - oh Mother, I could hardly breathe."

>>Svar<<Quote
Vem sa "This is your fucked-up country, it's your responsibility!"

>>Svar<<


Quote
Vem sa "Kiss me. Kiss me as if it were the last time"

>>Svar<<


Trivia
Visste du att filmen The Fifth Element utspelas 18 mars 2263. Datumet kan ses på väggen när Korben Dallas vaknar upp i sovrummet. 18 mars är regissören Luc Besson's födelsedag