Startsidan

Filmtopplistor:
Kassasuccér
Högst betyg
Prisvinnare
Skådespelare
Skådespelerskor
Regissörer
DVD-toppen

Övrigt:
Böcker
Filmmusik
Officiella sidor
Posters
Quiz
Quote
Trivia
Länkvänner
Bannerbyte
Länkar


Kontakt

För att se svaren på Quiz och Quote så klicka på >>Svar<<.

WMC:
Basics
Musik
Bilder
Film - DVD, AVI

WMC-länkar

Windows Media Center (WMC) - Musik

Med Windows Media Center som finns inbyggt i Windows 7 och Windows Vista kan du väldigt enkelt ordna och spela all musik du har på hårddisken eller på en NAS.


Musik
För att lyssna på musik i WMC så pekar du bara ut katalogen på datorn eller på din nätverksdisk (NAS) där den ligger så sköter WMC om resten. Saknas omslag eller låtinformation så hämtar WMC hem den via internet. Du kan även direkt i WMC skapa spellistor och ge betyg på låtarna. Som vanligt med WMC kan du sköta allt via fjärrkontrollen till din dator.

Sökning
Direkt med fjärrkontrollen kan du söka efter låtar, artister, album eller kompositörer.

Sortering
Du kan sortera din musiksamling efter t.ex. album, artist, genre, låttitel, utgivningsår, kompositör m.m.

Spellistor
Du kan direkt i Media Center skapa spelistor eller lägga till nya låtar som ska spelas efter det som spelas just nu. Om du vill kan du även lägga till bilder ur ditt fotalbum som skall visas samtidigt med musiken.

Visualization
Samtidigt du spelar musiken du valt kan du visa bilder från ditt fotoalbum eller använda en Vizualization. Vizualization är slumpmässiga mönster som rör sig i takt med musiken. De riktigt snygga, t.ex. G-force, finns dock ännu inte för 64-bitars Windows.

Mycket mer
Det finns mycket mer du kan göra när det gäller musik. Du kan t.ex. enkelt med fjärrkontrollen ge betyg till låtarna du hör, självklart välja repeat eller shuffle, välja om omslagen skall va stora eller små eller bränna en skiva med låtar du väljer direkt i Windows Media Center.

FLAC & OGG
Windows Media Center (WMC) klarar inte dessa format från början utan det behövs lite handpåläggning för att få igång dom. Det är dock inte speciellt svårt och all information om hur du gör hittar du på
sidan Hacking Windows 7 Media Center.

Läs mer om Media Center:
Basics
Musik
Bilder
Film - DVD, AVI, MKV, ...
Länkar

DVD-teknik

Funderar du på något som har med DVD-tekniken att göra? T.ex. vad det är för skillnad på Dolby Digital och DTS, hur regionskodningen fungerar eller vad progressiva DVD-spelare är för något. Allt sånt plus mycket mycket mer förklaras i The DVD FAQ, Frequently Asked Questions. Du hittar den t.ex. hos DVD Demystified. Allt du vill veta och lite till.Quote
Vem sa detta och i vilken film? "Every German we meet wearing a Nazi uniform... they're gonna die."

>>Svar<<


Quote
Vem sa detta och i vilken film? "That is one big damn tree! "

>>Svar<<Trivia
Visste du att filmen Avatar utspelas år 2154 och att den sista striden sker i augusti exakt 200 år efter att James Cameron's föddes. Datumet nämns aldrig i filmen men går att läsa på en dataskärm.

Quote
Vem sa detta och i vilken chanel replica sale film?
"Get away from her, you *bitch!*"

>>Svar<<


Quiz
Quentin Tarantino har vunnit en enda Oscar. För vad och för vilken film?

>>Svar<<


Trivia
Visste du att Judie Foster först fick sin genombrottsroll i filmen Taxi Driver chanel replica sale (1976) efter att Melanie Griffith tackat nej till den. Jodie fick en oscarsnominering för den rollen.