Startsidan

Filmtopplistor:
Kassasuccér
Högst betyg
Prisvinnare
Skådespelare
Skådespelerskor
Regissörer
DVD-toppen

Övrigt:
Böcker
Filmmusik
Officiella sidor
Posters
Quiz
Quote
Trivia
Länkvänner
Bannerbyte
Länkar


Kontakt

För att se svaren på Quiz och Quote så klicka på >>Svar<<.

WMC:
Basics
Musik
Bilder
Film - DVD, AVI

WMC-länkar

Windows Media Center (WMC) - Bilder / Foton

Du har säker väldigt många bilder sparade på din dator. Med Windows Media Center som finns inbyggt i Windows 7 och Windows Vista kan du väldigt enkelt visa dom på din dator eller TV.


Bilder / Foton / Fotografier
Oavsett var på datorn eller ditt nätverk du lagt dina bilder så kan du se dom med hjälp av WMC. Du pekar bara ut katalogen där bilderna ligger så hittar WMC dom. Du kan sortera dina kataloger och bilder efter namn, datum eller ett ett betyg som du själv gett dom. Allt kan som vanligt skötas med fjärrkontrollen till WMC.

Bildspel
För att starta ett bildspel i WMC väljer du bara play när du har en katalog vald eller så väljer du vilka kataloger eller bilder som skall va med. Om du vill kan du välja att bilderna ska visas i slumpmässig ordning. Samtidigt med bilderna kan du spela musik och varje gång den byter låt kan du få information om artist, album och låttitel.

Windows 7
En nyhet i Windows 7 är att du direkt från startsidan kan starta ett bildspel med alla bilder och all musik. Bildspelet ser ut som ett gammalt fotoalbum och då och då zoomar den in och visar hela bilden. Om du vill kan du under inställningar styra exakt vilka bilder som ska visas.

Zoom m.m.
Du navigerar bland bilderna med pilknapparna och vill du zooma i bilden så gör du det med OK-knappen på fjärrkontrollen

Redigera, skriv ut, bränn m.m.
För att redigera bilden väljer du t.ex. beskär, ta bort röda ögon eller kontrast och följer anvisningarna på skärmen. En sak som kan va bra att veta är att alla ändringar du gör skriver över bilden när du väljer spara. D.v.s. spara alltid ett original av bilden på ett säkert ställe.

Förutom att du kan redigera dina bilder direkt i WMC med fjärrkontrollen så kan du förstås även skriva ut eller bränna dom på en CD eller DVD.

Läs mer om Media Center:
Basics
Musik
Bilder
Film - DVD, AVI, MKV, ...
Länkar

Trailers

Åsikterna går isär när det gäller trailers. Somliga blir sugna på att få se filmen medans andra tycker att dom avslöjar för mycket. Ett bra ställe där du kan titta på och ta hem trailers är i alla fall hos Quicktime. Filmerna kräver deras spelare men den går att ta hem gratis.Quote
Vem sa detta och i vilken film? "We're, like, grounded just because I happened to wear no pants!"

>>Svar<<Trivia
Visste du att filmen "Fanny och Alexander" va den sista filmen som Ingmar Bergman regisserade och att den fått bäst betyg på IMDB av alla hans filmer?

Quote
Vem sa detta och i vilken film?
"I've never beamed three people from two targets onto one pad before! I thought that was pretty good!"

>>Svar<<


Trivia
Visste du att filmen "The Dark Knight" utspelas sex månader efter att "Batman Begins" (2005) slutar?


Trivia
Visste du att man började filma "Pirates of the Caribbean: At World's End" (2007) innan man hade skrivit klart slutet på den?